សមុទ្រទាំងនោះមានដូចជា ត្រី បង្គា បង្កង ក្តាម និងសត្វសមុទ្រ នានាទៀតដែលសុទ្ធសឹងជាអាហារប្រចាំសប្តាហ៍
របស់យើង។ តាមពិតទៅអាហារសមុទ្រទាំងនេះវាមានបច្ចេកទេសសម្រាប់ចម្អិនផ្សេងៗ គ្នាដើម្បីជួយអោយយើង
ទទួលបាននូវឆារសជាតិផ្សេងៗគ្នាដែរ។ ទាំងនេះជាអាថ៌កំបាំងបួនយ៉ាងសម្រាប់ចម្អិនម្ហូបអាហារសមុទ្រដ៏មានឱជា
រសឈ្ងុយឆ្ងាញ់បាន។
១.ត្រី-ការចម្អិនត្រីឲ្យបានល្អដើម្បីទទួលទានបានឆ្ងាញ់នោះគេត្រូវប្រើវិធីឲ្យបានសមស្របបន្តិច មុននឹងទទួលទាន
វា។ ជាទូទៅការចម្អិនត្រីត្រូវបានគេប្រើពេលវេលាចំនួន១០នាទីសិនដើម្បីប្រែប្រួលវាទៅមួយចំហៀងទៀតដើម្បីឲ្ ។
វាឆ្អិនសព្វនិងទទួលទានទៅវាឆ្ងាញ់។ ដោយឡែករយៈពេលនៃការចម្អិនត្រីនេះក៏អាស្រ័យតាមប្រភេទត្រីដែលមាន
ស្បែកស្តើងនិងក្រាស់ផងដែរ។
២.បង្គា-ពេលចម្អិនបង្គាការទុកឲ្យមានពណ៌ក្រហមព្រឿងៗបន្តិចនោះគឺជាសញ្ញាណមួយបង្ហាញនូវភាពឆ្អិនរបស់
សាច់បង្គាដែលញ៉ាំងឲ្យការទទួលទានមានឱជារស។ គេតែងប្រើពេលវេលាពី២ទៅ៥នាទីក្នុងការស្ងោរ ឬ ស្រុសវា
សម្រាប់ចំនួនបង្គាមួយគីឡូ។ តែវាក៏អាស្រ័យលើទំហំនៃបង្គាដែរ។
៣.ងាវ-ការចម្អិនងាវនេះក៏ត្រូវការពេលវេលាសមស្របដែរដើម្បីអោយវាឆ្អិនល្អនិងមានឱជារស។ រយៈពេលនៃការ
ស្រុសឬ អាំងងាវក៏អាស្រ័យលើទំហំវាដែរ។ ជាទូទៅគេប្រើពេល២ទៅ៣នាទីដើម្បីចម្អិនវា។
៤.គ្រំ និងលៀស បន្ទាប់ពីចម្អិន នៅពេលវាចំហមាត់ចេញមកនោះបញ្ជាក់ថា ការចម្អិនគ្រំ ឬលៀសរបស់យើងនោះ
វាមានលក្ខណៈឆ្អិនល្អហើយ។ ជាទូទៅពេលវេលាចម្អិនមានពី៥ទៅ៧នាទីសម្រាប់ប្រភេទគ្រំឬ លៀសធំៗ។ ដើម្បី
ឲ្យដីខ្សាច់ឬ កម្ទេចកម្ទីនានានៅក្នុងគ្រំនិងលៀសចេញមកក្រៅនោះគេនិយមប្រើទឹកត្រជាក់ដាក់ត្រាំវា៕
ប្រភព៖ ភ្នំពេញ ប៉ុស្តិ៍
0 comments:
Post a Comment