វិជ្ជាធ្វើម្ហូប

វិជ្ជា​ធ្វើម្ហូប ៖ ផ្កា​ខាត់ណា​បំពង



* គ្រឿង​ផ្សំ ៖
- ផ្កា​ខាត់​ណា​ហាន់​ស្ដើងៗ (៤០០ក្រាម)
- ទឹកស៊ីអ៊ីវស (កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ)
- ទឹក​ម្ទេស (១ស្លាបព្រាបាយ)
- ស៊ុតមាន់ (២គ្រាប់)
- ម្សៅ​ពោត (១០០ក្រាម)
- ម្សៅមី (៣០ក្រាម)
- ទឹក (១ស្លាបព្រា​បាយ)
- ទឹកជ្រលក់​ម្ទេស
- ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ​ចិញ្ច្រាំ​សម្រាប់​ប្រើ​រោយ​ពី​លើ។

* វិធីធ្វើ ៖
១. វាយ​ស៊ុត​ដាក់​ក្នុង​ថាស ឬ​ភាជន៍ ថែម​ទឹក​ម្ទេស ទឹក​ស៊ីអ៊ីវស ម្សៅ​ពោត ម្សៅ​មី និង​ទឹកកូរ​ឲ្យ​សព្វ រួច​ដាក់​ផ្កា​ខាត់​ណា​ច្របល់​ក្នុង​ល្បាយ​ម្សៅ​នោះ។
២. តម្រៀប​ផ្កា​ខាត់ណា​ប្រឡាក់​ម្សៅ​នៅ​លើ​ថាស​ដាក់​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​អប់​ក្នុង​សីតុណ្ហភាព ៤០០F រយៈ​ពេល ២០ ទៅ ៣០ នាទី ឬ​រង់ចាំ​រហូត​ទាល់​តែ​ឆ្អិន។
៣. យក​ចេញ​ពី​ចង្ក្រាន ទុក​រហូត​ត្រជាក់ រោយ​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ រួច​រៀប​ចំ​បរិភោគ​ជា​មួយ​ទឹក​ម្ទេស​តែ​ម្ដង៕

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.