ជំងឺឈឺក្រពះអាចធ្វើឲ្យយើងត្រូវប្រឈមមុខនឹងការរំខាន និងឈឺចាប់យ៉ាងខ្លាំងនៅពេលដែលឃ្លាន ឬបរិភោគឆ្អែតជ្រុល។ ការឈឺក្រពះធ្ងន់ធ្ងរអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាព និងគំរាមកំហែងដល់ជីវិតអ្នកជំងឺ។ ប្រសិនបើវានៅតែបន្តឈឺរយៈច្រើនឆ្នាំ វានឹងបង្កទៅជាហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក្រពះ។
*វិធីធ្វើ៖
- _យកផ្លែពពាយចាស់ៗល្មម១០ផ្លែ ហាន់ជាចំណិតតូចល្មមក៏បាន លីងជាមួយអំបិល១ក្តាប់ឲ្យឡើងក្រហម (តែមិនត្រូវឲ្យខ្លោចទេ)។
- _បន្ទាប់មកយកពពាយដែលបានលីងនោះទៅ កិនឲ្យម៉ដ្ឋ។
*វិធីប្រើ៖
- +ម្តងអ្នកត្រូវបរិភោគមួយស្លាបព្រាកាហ្វេសនៃម្សៅដែលអ្នកបានកិន ហើយទំពារយឺតៗមុននឹងលេបចូល
- +អ្នកក៏អាចផឹកវាជាមួយទឹកនៅពេលព្រឹក និងល្ងាច មុនពេលបរិភោគអាហារ២០នាទី ហើយបន្តធ្វើបែបនេះឲ្យបានរយៈពេល ១៥ ថ្ងៃ អ្នកនឹងទទួលបានលទលទ្ធផលយ៉ាងឆាប់រហ័ស
- +ប្រិនបើអ្នកមានជំងឺធ្ងន់ធ្ងរត្រូវតែចំ ណាយពេលយុរជាងនេះ។
*បញ្ចាក់៖ ប្រសិនបើមានបញ្ហាធ្ងន់ធ្ងរពេកគួរតែទៅ ពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញ ដើម្បីទទួលយកមតិយោបល និងវិធីព្យាបាល៕
ប្រភពពី ៖ khmernews
0 comments:
Post a Comment