ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែមានការប្រុងប្រយ័ត្នបន្តិច ជាមួយនឹងជាតិប្រៃ
អង្គការសុខភាពពិភពលោកណែនាំអោយបរិភោគអំបិលត្រឹម១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ក្នុង១ថ្ងៃ ដើម្បីការពារឱកាសកើតជំងឺផ្សេងៗជាពិសេសសម្បាធឈាមខ្ពស់ (លើសឈាម) ។
ប៉ុន្ដែនៅពេលស្រ្ដីមានផ្ទៃពោះដែលប្រឈមនឹងការកើតជំងឺនេះស្រាប់ហើយ កាន់តែត្រូវកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិប្រៃអោយបានច្រើនថែមទៀត ដោយការទទួលទានអាហារស្រស់ចម្អិនដោយខ្លួនឯង និងដាក់អំបិលអោយតិចបំផុត និងមិនគួរថែមអំបិល ឬទឹកស៊ីអ៊ីវក្នុងអាហារ។ នៅពេលរាងកាយចាប់ផ្ដើមសុំាជាមួយអាហាររសជាតិលាបហើយ វានឹងមិនទាមទាររកអំបិលទៀតឡើយ ដើម្បីកុំអោយឱកាសកើតជំងឺសម្ពាធឈាមខ្ពស់ មកគំរាមកំហែងរហូតអាចកើតគភ៌មានជាតិពុលនាពេលអនាគតបាន៕
0 comments:
Post a Comment