ចំណេះដឹងថ្មីៗ

ដឹងអត់! ផឹកទឹកការ៉ុត​អាចមាន​អាយុវែងរហូតដល់ ១០០ឆ្នាំ

ការ៉ុតជារុក្ខាជាតិមួយប្រភេទដែលមាន​ផ្ទុកនូវសារធាតុផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាង​ច្រើន​ដល់​សុខភាពដូចជា៖ សារធាតុ បេតាការ៉ូទីន (beta-carotenes), ហ្វែលការីណុល (falcarinol), វីតាមីន A, ជាតិរ៉ែ និងសារធាតុប្រឆាំងនឹង​អុកស៊ីតកម្ម។ មិនតែប៉ុន្តែ​ ទឹកការ៉ុត អាច​ជួយឲ្យមនុស្សគ្រប់រូបមាន​អាយុវែងប្រសិន​បើ​បរិភោគ​ឲ្យបាន​ទៀតទាត់។ នៅខាងក្រោមនេះ​គឺជារូបមន្តសាមញ្ញៗ និងងាយស្រួលធ្វើ៖

គ្រឿងផ្សំ៖
- មើលខ្ញីប្រវែង ២សង់ទីម៉ែត្រ
- ការ៉ុត ៤មើម
- ផ្លែប៉ោម ៣ ផ្លែ
- ក្រូចឆ្មា មួយចំហៀង

របៀបធ្វើ៖
យកគ្រឿងផ្សំទាំងអស់​ក្រឡុកទាល់តែរលាយ​ចូលគ្នា​ក្លាយទៅជាទឹកខាប់ៗ។ តែអ្នកត្រូវចាំ​ ភេជ្ជសៈនេះត្រូវធ្វើភ្លាម​ផឹកភ្លាម(ឬអាចក្លាសេក្នុងទូទឹកកក) ជាពិសេស​ផឹកពេល​ពោះទទេ នៅពេល​ព្រឹក។

ខ្ញី មាន​សមត្ថភាព​ក្នុងការបន្ថយ​កម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលខ្ពស់ និងសម្លាប់បាក់តេរីក្នុងក្រពះដែលជាមូលហេតុនៃជំងឺដំបៅក្រពះ។ ​វាមាន​ឥទ្ធិពល​វិជ្ជមានទៅលើ​ពោះវៀន, បំបាត់​ការទល់លាមក, ការឈឺ.ក និងឈឺក្បាប្រកាំង។

ការ៉ុត ផ្តល់អាចជួយកាត់បន្ថយ​កូឡេស្តេរ៉ុល, ការពារការវាយប្រហារ​បេះដូង, ប្រឆាំង​នឹងជំងឺមហារីកមួយចំនួន និងជំងឺផ្សេងៗទៀត។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ​វាធ្វើឲ្យ​ភ្នែក​កាន់​តែ​ភ្លឺច្បាស់, ស្បែក​មាន​ភាព​ទន់ និង​ស្រស់ថ្លា។

ផ្លែប៉ោម ជួយបង្កើន​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ, ជួយសម្រកទម្ងន់, ជួយឲ្យថ្លើម​មាន​ភាព​ប្រសើរឡើង, តម្រងនោម និង​មុខងារ​ទឹកប្រមាត់មាន​សុខភាពល្អ។ ម្យ៉ាង​ទៀត​វាអាចកាត់បន្ថយ​ភាព​តានតឹង, អស់កម្លាំង, គេងមិនលក់, ការពារ​បេះដូង និងសសៃឈាម។

ក្រូចឆ្មា អាចជួយកម្ចាត់ជាតិពុល​ចេញពីរាងកាយ, កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់, បំបាត់​ឈឺសន្លាក់, ប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្កាសាយ...។ លើសពីនេះទៅទៀត​វាអាចជួយ​ឲ្យប្រសើរឡើងនូវប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ​ និងទប់ស្កាត់​ការអភិវឌ្ឍនៃការឆ្លងមេរោគ៕


0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.