ចំណេះដឹងថ្មីៗ

ស្ងោរ​ប៉េងប៉ោះ​ញាត់សាច់




ប៉េងបោះ​ជា​ផ្លែឈើមួយ​ប្រភេទ​ ដែល​គេអាចយក​ទៅធ្វើជា​ន្លែ​សម្រាប់ម្ហូប​ជាច្រើនមុខ ប៉ុន្តែ​ថ្ងៃនេះ ដែនដីសុវណ្ណ នឹង​បង្ហាញ​ពី​វិធីធ្វើម្ហូប​មួយមុខ​ទៀត​ដែល​ផ្សំ​ឡើង​ពី​ផ្លែង​ប៉េង​បោះនេះ គឺ ស្ងោរ​ប៉េង​ប៉ោះញាត់​សាច់។ ដូច្នេះចង់ដឹងថា​ម្ហូប​មួយមុខ​នេះ​គេត្រូវ​ធ្វើយ៉ាងណាខ្លះ សូម​អនុវត្ត​ទាំងអស់គ្នា​ដូចខាងក្រោម៖

ស្នូល៖
- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ២ខាំ
- ម្សៅឆា ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- មីសួរត្រាំទឹកក្តៅ ១ក្តាប់
- ខ្ទឹមក្រហម ៣មើប
- ស្លឹកខ្ទឹម ៣ដើម
- ពងទា១
- ម្រេច ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករ ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ផ្សិតចំបើងចិញ្ច្រាំ ១ក្តាប់
- ប៉េងប៉ោះទុំ ៤-៥ផ្លែ
- ប្រេងឆា ៣ស្លាបព្រា

របៀបធ្វើ៖
១. លាងប៉េងប៉ោះ ឆ្កៀលយកគ្រាប់ចេញ លាងអោយស្អាត។
២. លាយសាច់ជ្រូកនឹងគ្រឿងទាំងអស់ ចូលអោយសព្វ ហើយយកទៅញាត់ក្នុងផ្លែប៉េងប៉ោះ។
៣. ដាក់ឆ្នាំងកំដៅភ្លើងអោយក្តៅ ចាក់ប្រេងឆាចូល រួចដាក់ប៉េងប៉ោះញាត់សាច់ចូល។
៤. ចៀនអោយក្រហម រួចសឹមចាក់ទឹកដាក់ស្ងោរ អោយពុះឆ្អិនសាច់។
៥. ថែមអំបិលស្ករ ទៅក្នុងទឹកស្ងោរ រួចភ្លក្សសាបប្រៃថែមថយតាមចំណូលចិត្ត៕

ប្រភព www.mungkulkar.com

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.