ចំណេះដឹងថ្មីៗ

បាយឆាគីមឈី




ប្រិយមិត្ត​មួយចំនួនប្រហែលជាធ្លាប់ញ៉ាំ​ បាយឆាគីមឈីរួចមកហើយ ប៉ុន្តែ​ក៏មាន​ប្រិយមិត្ត​មួយចំនួនមិន​ទាន់​បាន​
សាកល្បង​រសជាតិ​នឹង​ វិធីធ្វើអាហារមួយមុខនេះ​ដែរ។ ដូច្នេះ យើងនឹងធ្វើការបង្ហាញ​ពីរបៀបធ្វើដូចខាងក្រោម៖

+ គ្រឿងផ្សំ
- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ៥០ក្រាម
- បាយឆ្អិន ១ចានធំ
- ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ ១ស្លាបព្រាបាយ
- គល់ខ្ទឹម ៣គល់
- គីមឈីចិញ្ច្រាំ កន្លះកូនចាន
- ទឹកគីមឈី ១ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងល្ងរ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស៊ុត ១គ្រាប់
- ល្ងរសលាយខ្មៅ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ(លីងឈ្ងុយ)
- ប្រេងឆា ២-៤ស្លាបព្រាបាយ

+ វីធីធ្វើ
១. មុន​ដំបូង​យក​សាច់​ជ្រូក​មក​ដាក់​ឆា​ឲ្យ​ឆ្អិន​ជា​មុន​សិន។
២. យក​បាយ​ឆ្អិន​ដែល​ដាក់​ក្នុង​ចាន​​រួច​ហើយ​ ដាក់​​ប្រេង​​ឆា​ចូល​ ១ស្លាបព្រាបាយ ​រួច​ច្របល់​ចូល​​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ។
៣. ​​យក​គល់​ខ្ទឹម​ដាក់​​ឆា​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ បន្ទាប់​​មក​ដាក់​គីម​ឈី​​ចិញ្ច្រាំ, ទឹក​​គីមឈី និង​បាយ​ចូល​ឆា​​វា​ឲ្យ​បាយ​​ឡើង​ក្រហម
​​​ប្រហែល​ជា​ ៥-១០​នាទី​។
៤. បន្ទាប់​មក​បន្ថែម​​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ និង​ប្រេង​ល្ងរ​ រួច​​ឆា​វា​ឲ្យ​ចូល​រស​ជាតិ​ សាក​ភ្លក់​មើល​​ស្ទើរ​អ្វី​ថែម​​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត។
៥. យក​ស៊ុត​​មក​ដាក់​ចៀន​ឲ្យ​ឆ្អិន​ រួច​ហើយ​​យក​​​ដាក់​ពី​​លើ​បាយ​ឆា​ បន្ទាប់​មក​រោយ​​ស្លឹក​ខ្ទឹម និង​ល្ងរ​​ពី​លើ​​ជា​ការ​ស្រេច៕

ប្រភព www.mungkulkar.com

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.