ខាងក្រោមនេះគឺជារបៀបធ្វើ និងគ្រឿងផ្សំញាំត្រយ៉ូងចេក៖
១. គ្រឿងផ្សំ
- ត្រយូងចេក ១ ផ្លែ
- ក្រូចឆ្មារ ១ ផ្លែ
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ឬសាច់មាន់ ២៥០ ក្រាម
- សណ្តែកដីលីងរួច ១០០ ក្រាម
- អំបិល ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង រឺម្សៅស៊ុប ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាព្រាបាយ
- ខ្ទឹមក្រហម ២ ឬ ៣ កម្ពឹស
- ស្លឹកជីគ្រប់មុខ

២. វិធីធ្វើ
- ពុះត្រយូងចេកជាពីរ បន្ទាប់មកឆ្គៀលទ្រនង់វាចោលរួចយកចាំបិតមុខពីរហាន់ទទឹងស្តើងៗ បន្ទាប់មកដាក់ត្រាំចូលក្នុងទឹកដែលមានច្របាច់ក្រូចឆ្មារ មួយសន្ទុះក្រោយមកធ្វើការច្របាច់យកចេញដាក់ចានធ្វើបែបនេះដើម្បីឲ្យត្រយ៉ូងចេកមិនខ្មៅ។
- ដាក់ដាំទឹកស្ងោសាច់មាន់ ឬសាច់ជ្រូកឲ្យផុយ បន្ទាប់មកស្រង់សាច់ចេញ ប៉ុន្តែមិនត្រូវចាក់ទឹកដែលស្ងោនោះចោលទេ។
- បុកសណ្តែកដី,បេះស្លឹកជី,ហាន់ខ្ទឹមក្រហមជាបន្ទះស្តើងៗទុកមួយអន្លើ។
- ប្រើកូនចានមួយលាយទឹកស្ងោដែលបានទុកនោះជាមួយ និងអំបិល, សណ្តែកដីបុករួច,ស្ករស,ប៊ីចេង រឺម្សៅស៊ុប,ទឹកត្រីចូលកូរឲ្យសព្វរួចបន្ថែមខ្ទឹមក្រហមចាក់ចូលក្នុងត្រយ៉ូងចេករួចធ្វើការច្របល់វាឲ្យសព្វច្របាច់ក្រូចចូលច្របល់រហូតដល់ត្រយ៉ូងចេកទន់ជាការស្រេច៕
0 comments:
Post a Comment