ចំណេះដឹងថ្មីៗ

ឆាគ្រឿង គ្រឿងសមុទ្រ


*គ្រឿងផ្សំ
- បង្គាស្រស់ ១០០ក្រាម
- មីកកាត់ដុំៗ ១០០ក្រាម
- សាច់ត្រី ១០០ក្រាម
- គ្រឿងហិល ៣០ក្រាម
- ស្កសរ​ ១ស្លាបព្រា
- អំបិល ១ស្លាបព្រា
- ម្សៅស៊ុបមាន់ ១ស្លាបព្រតែ
- ស្លឹកក្រូចសើច ៣ សន្លឹក
- នំបង្គាស្រួយ ៦ដុំ
- ស្លឹកសាលាដ ២ សន្លឹក
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ សំរាបលំអ

* របៀបធ្វើ
១. លាងបង្គា រួចបកសំបកចេញ ហើយវះតាមខ្នងយកអាចម៏ចេញ កាត់មឹកជាក្បាច់ កាត់ត្រីជាដុំ យកសាច់ទាំង
អស់ទៅស្រុះក្នុងទឹកក្តៅ ស្រង់ចេញដាក់ក្នុងទឹកត្រជាក់ ស្រង់ដាក់ចានទុកមួយអន្លើ។

២. ដាក់ប្រេង ម្ទេសក្នុងខ្ទះ ដាក់ខ្ទឹមសរចិញ្រ្ចាំ ដាក់គ្រឿងហិលចូល លឹងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់ទឹកស៊ុបបន្តិច អំបិល ស្ក
សរនិងម្សៅខ្ន ភ្លក់តាមការចូលចិត្ត ដាក់គ្រឿងសមុទ្រចូល កូរឲ្យសព្វផ្ទេដាក់ចានលំអសាលាដ និងជីវ៉ាន់ស៊ុយ
ហើយដាក់នំបង្គាស្រួយជុំវិញ៕

ប្រភព cookery book

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.