វិជ្ជាធ្វើម្ហូប

វិធី​ធ្វើ​ «ស្ងោរជ្រក់​ក្រៅ​ឆ្នាំង» ងាយៗ តែឆ្ងាញ់!


ម្ហូប "ជ្រក់ក្រៅឆ្នាំង​" គឺ​ជា​មុខ​ម្ហូប​ពិសេស​មួយ​របស់​ខ្មែរ​។ គេ​តែ​ងធ្វើ​វា​សម្រាប់​គ្រួសារ សម្រាប់​ការ​ជួប​ជុំ​ និង​សម្រាប់​ថ្ងៃ​ពិសេស​ៗ​ផ្សេង​ទៀត​ ប៉ុន្តែ​មុខ​ម្ហូបនេះ​ គេកម្រ​ឃើញ​មាន​ធ្វើ​ក្នុងពិធី​ធំ​ៗ​ណាស់។

ថ្ងៃ​នេះ​ សូម​ណែនាំ​លោក​អ្នក​នូវ​វិធីធ្វើ​ម្ហូប​ "ស្ងោរ​ជ្រក់​ក្រៅ​ឆ្នាំង​" ពិត​ប្រាកដ​មួយ​។ ហេតុ​អ្វី​ទើប​យើង​ហៅ​ការ​ធ្វើ​នេះ​ "ពិត​ប្រាកដ" ពីព្រោះ​កន្លង​មក​មាន​អ្នក​ខ្លះ​យល់​ច្រឡំ​ថា ការ​យក​សាច់​គោ​ស្រស់​ ស្រុះ​ទឹក​ក្តៅ​ ដាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​ តាម​ការ​នឹក​ឃើញ​ ក៏​ហៅថា​ស្ងោរ​ជ្រក់​ក្រៅឆ្នាំង​ដែរ​..​ (ពាក្យលេងសើច​ថា៖ អោយតែធ្វើក្នុងចាន គឺក្រៅឆ្នាំង​ហើយ​)។ ជាការ​ពិត​ ការធ្វើ​បែប​នោះ​ ក៏ជាម្ហូបស្ងោរជ្រក់​ក្រៅឆ្នាំង​ដែរ ប៉ុន្តែ​វាទំនង​មិនមែន​ជា​របៀប​ពិត​ប្រាកដ​របស់ខ្មែរ​នោះ​ទេ​។

វិធីដែលនឹង​ប្រាប់​នៅ​ខាងក្រោម​នេះ ទើប​ជា​វិធីធ្វើ​ស្ងោរជ្រក់​បែប​ខ្មែរ​ពិត​ប្រាកដ​ ព្រោះ​ទាំង​មុខ​ម្ហូប​ និងគ្រឿង​ផ្សំ​គឺ​ជា​វីធីដែល​​ខ្ញុំ (អ្នក​ស្រាវជ្រាវ) ធ្លាប់​បាន​ឃើញ​ចាស់ៗ​នៅ​តាម​និគម​ផ្សេងៗ​បាន​​​ធ្វើ​​។

គ្រឿ​ង​ផ្សំ​..៖
ត្រីងៀត រឺ​ត្រីឆ្អើរ រឺ​ត្រីអាំង
ពងស្ងោរ​ឆ្អិន
ស្វាយខ្ចីសាប់
ត្រសក់​ហាន់ស្តើងៗ
ស្ករត្នោត រឺ​ស្ករស
ទឹកត្រី​ និង​អំបិល​
ម្ទេស ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ជីរណា ស្លឹកខ្ទឹមខៀវ​
វិធីធ្វើ សូមទស្សនា​វីដេអូខាងក្រោម​ដែល​ណែនាំតាម​រយៈ​ទំព័រ​យូធូប Khatiya Korner..៖

 

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.